keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Villatakki ja virkattu lintu

Nythän niitä JyJy-töitä alkaa valmistua oikein urakalla! Villahameen jälkeen vuorossa oli villatakki. Mallin löysin Novitan lehdestä pitkän etsinnän jälkeen, koska kyseiselle langalle ei löytynyt omia ohjeita. Hiukan laskemista se vaati silmukoiden osalta, mutta malli oli helppo tehdä.

Lankana tässä oli Novitan Utuinen, aivan ihana ja kevyt lanka. Ja riittoisa. Varasin takkia varten seitsemän kerää lankaa ja takin valmistuttua jäi yli vielä 2,5 kerää. Lankaa tähän meni kokonaisuudessaan 455 grammaa. Harmi, että valmistui näin myöhään keväällä. Joutuu odottamaan ensi syksyyn, että voi käyttää. Oli meinaan sen verran lämmin. ;)JyJyn ulkopuolelta valmistui pojalle ihan ikioma "änkkäri". Tämän ohje, langat ja tarvittava virkkuukoukku oli valmiina pakkauksessa, joten ei tarvinnut muuta kuin alkaa tekemään. Täytteet kähvelsin vanhasta, jo käytöstä poistetusta tyynystä. Hauskahan tämä oli tehdä! Ties vaikka joskus vielä innostuisi amiguruja tekemään. ;)

Kuten jo aiemmin mainitsin, kaikenlaista on valmistunut niin neuloen kuin ommellenkin. Aikaa vain ei postauksien tekemiseen tahdo löytyä, kun ei ole aikaa (tai rauhaa) istua koneelle naputtelemaan. Toisaalta mulla on siihen hyvä syykin. Nimittäin tämä:2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Siitä tuli suurin piirtein juuri sellainen kuin toivoinkin. Ehkä hiukan olisi voinut olla väljempi. Tykkään kuitenkin! Todennäköisesti tulen käyttämään ohjetta uudemmankin kerran. :)

      Poista