sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Villahame

Enpä olekaan aiemmin tehnyt tällaista neuletta. JyJy-haasteesta kuultuaan rakas mummini halusi villalangasta neulotun hameen. Yhdessä katsotiin vähän mitä värejä siihen voisi tulla ja ideoita etsittiin lehdistä, mutta muuten sain vapaat kädet sen suhteen. Pääväriksi valikoitui merenvihreä sekä tehosteiksi laventelin ja ruskean väriset langat. Sopivaa mallia tai ohjetta ei tietenkään löytynyt, joten mallitilkun avulla mittasin neuletiheyden ja sen mukaan sitten laskin silmukoiden määrän saajan mittoihin sopivaksi.

Resorin tein ihan perus 2o2n-neuleella. Resorin yläosaan tein nauhaa varten kujan, johon tein itse nyörin samasta langasta. Resorin jälkeen lisäsin tasaisesti lisää silmukoita, jotta hame saisi hiukan muotoa. Sitten vain päästelin pyörönä oikeaa menemään, kunnes tuli laventelin värisen langan vuoro. Siinä vaiheessa aloin tekemään tasona, koska vasempaan sivuun tuli halkio. Lopuksi tein muutaman kierroksen aina oikeaa, jottei helma lähtisi rullaantumaan. Löysä päättely ja hame oli valmis!

Tämä oli kuudes JyJy-haasteeseen valmistunut työ. Lankana tässä oli Dropsin Karisma ja menekki oli 486g. Langat ostettu Vöyrin KäsityöliikkeestäSen lisäksi, että hame on tehty 100% villalangasta, se on tehty myös 100% rakkaudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti