tiistai 3. marraskuuta 2015

Marraskuu maata näyttää...

Kalenterissa käännettiin sivut jo marraskuulle ja on aika varustautua talveen. Edellisessä postauksessa jo esittelin valmistunutta pipoa, nyt on kaulahuivi "venynyt" kovasti parin päivän aikana. Talvitakin kaivoin esille pari päivää sitten. Ilmeisesti ihan turhaan. Sillä vilkaisu lämpömittariin kertoo, että ihan turhaan. Muutaman viime päivän ajan ulkona on ollut lämpötila noin 11 astetta. Siis plussaa! Tänään mitattiin Helsingissä jopa 14,4 asteen lämpötila! Eilen huomasin myös, että puuhin on tullut silmut.

Kovasti on puikot heilunut ja olenpa saanut valmista jopa ompelupuolellakin. Kaksi tunikaa lähti asiakkaan mukaan Espanjan lämpöön talveksi ja itselleni tein aivan ihanan hameen. Kaavat olen piirtänyt jo pari vuotta sitten, mutta vasta tänä syksynä löysin siihen sopivan kankaan. Ja senkin ihan vahingossa! Ompelukurssilla tekemääni korsettiin ei löytynyt tarvikkeita, joten jouduin äkkiä käydä katsomassa josko löytyisi kangasta varatyöhön. Löytyihän se! Lopputulos on juuri niin ihana kuin odotin! Tosin tylliä meinaan sen alle vielä laittaa. :) Nyt vaan kovasti käyttämään hameita, tulevasta talvesta huolimatta. ;)

Hamonen!

Aiemmin mainitsemani korsetti on edennyt koeversion sovitukseen asti. Muuten näyttää melko hyvältä, mutta poven sen painaa inhottavasti linttaan. Sen sijaan, että korostaisi sitä, niin kuin tarkoitus oli. Eiköhän kurssivetäjä osaa tuonkin ongelman kanssa neuvoa. On se sen verran kova jätkä! ;)
Koeversion sovitus

Liikkeellä on ollut myös kettuja. Ainakin villasukissa. Ensin neuloin ihan perussukat mustalla Seiskaveikalla ja lopuksi tein kuvion silmukoita jäljentäen. Ketut tulivat vastakkain jalkapöydän päälle. Olkoot ne sitten naamat vastakkain tai selin toisiaan kohti, Käyttäjän mielentilasta riippuen. ;) 
Kuvion bongasin Pinterestistä, mutta se oli liian suuri silmukkamääriin verrattuna. Ei muuta kuin pojan huoneeseen ja kaivamaan Hama-helmet esiin. Niiden avulla sain näppärästi muutettua kuvakokoa pienemmäksi ja samalla sukkaan sopivaksi. :)

Sukantekeleet ja Hama-helmikuvio.

Lähikuva ketusta

Kaverukset!

Lopuksi vielä kuva uudesta tuttavuudesta. Ollaan parin viikon ajan käyty koiran kanssa "koiratreffeillä" naapurin uuden pennun kanssa. Alkuun oli havaittavissa suurta jännitystä kummankin osalta (omassa se ilmeni runsaana kuolamisena), mutta nyt sujuu jo paremmin. Eikä pienikään enää pelkää meidän "petoa". Pojasta naapurin Nalle oli tosi kiva, alla olevasta kuvasta päätellen tunne oli molemmin puolinen. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti