tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kuvapläjäys kera vähäisten tekstien

Kevät meni, juhannus meni, mutta kesää vielä odotellaan. Siis sitä lämmintä. Vaikka kohta huidellaan jo kesäkuun loppua, ei meillä ole vielä kertaakaan lämpömittarit kivunnut yli 20 asteen. Meikäläisen mittakaavalla on siis kylmää. Mutta ei sitä vain paikoillaan olla maattu, sillä kevät meni hurjaa vauhtia ja koulun kanssa riitti tekemistä. Hyvillä mielin loppukirin myötä saatoin jäädä kesälomalle.

Sen kummemmin en tähän väliin kirjoittele mitään, kuvat (ja kuvatekstit) puhukoon puolestaan.

Sitten se armoton kuvapläjäys!


Koulussa tehtyjä lampunvarjostimia. Vasemmanpuoleiseen on rei'itetty öinen kaupunki-silhuetti, oikeanpuoleinen on puuvillakankainen vekkivarjostin.


Lampunvarjostimesta tehty lankakori. Kangas puuvillaa ja koristeet on puuvillanauhaa. Neuloessa kun aina tarvitsee mittanauhaa, niin nyt se on kätevästi lankakorissa! Koulutyö tämäkin.


Ison Tähti-tyynyn tein myös koulussa, Se on tehty kolmesta erilaisesta puuvillakankaasta ja sen yhdessä reunassa on vetoketju, että päällinen on helppo pestä. Tyynyn halkaisija on noin 70 cm ja paksuutta sillä on 10 cm. Ison siitä tein siksi, että sen päällä voi istua myös lattialla.
Kevään viimeisenä koulupäivänä valmistui kaksi laskoverhoa siskolleni. Kangas oli aivan ihanaa puuvillaa ja ihan siskoni näköistä. Verhoista tuli todella nätit ja niitä oli hauska tehdä. :)


Käsityöpussukat, joista oikeanpuoleinen siskon tytölle lahjaksi ja vasemmanpuoleinen itselleni. Pussukoissa on lenkki, josta ne on helppo laittaa ranteeseen roikkumaan ja vetoketju, jolla ne suljetaan. Vetoketjun päähän jätin aukon, josta lanka mahtuu juoksemaan, vaikka pussukka olisi suljettuna. Sisällä myös vuori, jotta sain saumavarat näkymättömiin,


Kaverin kanssa ollaan sen hevosta käyty liikuttamassa, joko ratsain tai kärryillä. Se on aina yhtä mukavaa puuhaa. Mutta eikös aina, kun on hyvää seuraa? ;)


Tallilta löytyi myös tällainen ihanuus, ikää taisi olla muutama tunti, kun tämän kuvan nappasin. Pää äidin jaloilla on hyvä nukkua varsan unta!


Toukokuun ainoana valmistuneena neulontatyönä tein nämä polvisukat itselleni. Lankana Regian Fluormania ja sitä kului näihin 88 grammaa.


Siskolle mentiin katsomaan koiranpentua. Tämän niistä olisin itselleni ottanut, muistuttaa todella kovasti nykyistä koiraamme tuon ikäisenä nyyttinä. Maltoin kuitenkin lähteä pois tekemättä varausta pennusta. Olalle taputtamisen paikka! Vai onko?


Tässä se edellä mainittu pieni nyytti, liki yhdeksän vuoden iässä! <3


Juhannuksena käytiin ajelemassa ja sää oli perinteisen kesäinen. Välillä satoi ja välillä paistoi. Ehkäpä juuri siksi viikonlopun aikana näkyi todella pajon sateenkaaria!


Juhannuksena hoidettiin myös siskojeni kissoja niiden mökkireissun ajan. Tässä toinen niistä. Jälkimmäisessä kuvassa me "kesäkissat" nautitaan ensimmäisestä niin lämpimästä päivästä, että minäkin maltoin takin riisua hetkeksi pois päältäni. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti