tiistai 5. toukokuuta 2015

Villasukkatehtaan toiminnasta

Taas on "villasukkatehdas" ollut toiminnassa ja tuloksena on useampi erilanen pari sukkia. Jokseenkin huvittavaa, että ennen tein aina kaiken Novitan langoista, niin nykyään tuskin juurikaan tulee niillä tehtyä mitään. Nämäkin sukat ovat vallan muista langoista.

Ensimmäisenä esittelyvuoron saa sukat, jotka pyynnöstä tein syntymäpäivälahjaksi. Lankana Dropsin Fabel, jossa sävynä on kivasti "farkun" eri värit. Koska en ole ennen tästä langasta tehnyt miehelle sukkia, niin kovasti jännitti mahtuvatko ne saajalleen. Onneksi mahtuivat! Lankaa näihin kului 68g. Toisetkin sukat tein Dropsin Fabelista, tällä kertaa ihan vain minulle itselleni. Väri on kertakaikkiaan herkullinen! Polvimittaiset sukat on tehty ihan vain sileällä neuloen, resorista löytyy "minipalmikkoa" tai "laiskan miehen palmikkoa", kumpaakin nimitystä käytetään. Lankaa näihin kului 76g.Viimeiset sukat on poikkeus edellisiin, sillä nämä ovat kuin ovatkin Novitaa, harmikseni jo valikoimista poistunutta Tico Ticoa. Ihana lanka ja niin herkulliset värit! Pitsisukkien ohje löytyy täältä. Aluksi kuvio vaikutti hirmuisen vaikealta, mutta kun sen lopulta oppi, meni sukkien teko tyhjää vain. Alkuun vaikeuksia tuotti myös silmukoiden liika määrä, joita jouduinkin vähentämään. Muutaman aloituksen (ja purkamisen) jälkeen löytyi sopiva määrä ja sukat valmistui lopultakin. Lankaa kului näihin 90g.


Valmistuneiden sukkien määrästä huolimatta Lankalaihis sujuu huonosti, sillä hupenemisen sijaan lankavaraston koko vain kasvaa. Missähän menee vikaan? :D


Hauskaa kevään jatkoa ja lämmintä kesää odotellessa pitäkäämme puikot liikkeessä! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti